U bent nu hier:

Artsennet mediapartner van TEDxMaastricht

Artsennet is mediapartner van TEDxMaastricht 2012. TEDx Maastricht is een podium voor zorgvernieuwing waar patiëntenparticipatie voorop staat. Op 2 april zal Artsennet ter plekke verslag doen.

TED is een non-profit organisatie dat 26 jaar geleden is opgezet om waardevolle ideeën over Technology, Entertainment en Design te verspreiden. Inspirerende leiders en doeners zetten hun visie of hun werk in 18 minuten uiteen. TEDtalks van de afgelopen jaren van onder meer Bill Gates, Sir Richard Branson worden verzameld op TED.com.

TEDxMaastricht

TEDxMaastricht is een afgeleide van TED, alleen ligt de focus hier geheel op innovatie op het gebied van patiëntenparticipatie. Brein achter TEDxMaastricht is Lucien Engelen van de Radboud Universiteit Nijmegen. TEDxMaastricht 2012 kent vijf thema’s:

  • Medicine around the World
  • Health is a data problem
  • E-health is Empowered-Health
  • To talk or not to … listen
  • The gamification of health

Sprekers

Sprekers op 2 april zijn onder meer cardioloog Janneke Wittekoek, Jelle Barentsz, hoogleraar radiologie, e-patient Maarten Lens-Fitzegerald en bijvoorbeeld ziekenhuisdirecteur Paul F. Levy van Beth Israel Deaconess Medical Center. Alle sprekersessies worden live uitgezonden.

Kaarten

De kaarten voor TEDxMaastricht zijn op dit moment vergeven. Maar via Artsennet worden de laatste drie kaarten alsnog verloot.

» Naar TEDx pagina op Artsennet


Meer persberichten van Artsennet:

Datum   Titel
06-06-2014   EHBO-app en Constamed winnen Health App Award 2014
30-04-2014   Dokters kiezen de beste app
02-04-2014   Artsennet verandert
12-11-2013   ALS Centrum Nederland bestaat tien jaar
01-11-2013   'Dokters moeten meer aan zelfzorg doen'

Laatst gewijzigd: 21 februari 2013

Nieuwste blog op Artsennet

    Zijn psychische aandoeningen hersenziektes?

    Zijn psychische aandoeningen hersenziektes? Paganini was een virtuoos violist, maar de kwaliteit van zijn muziek hing mede af van de kwaliteit van de viool. Zo is ook de muziek die wij voortbrengen, ons gedrag en onze beleving, in hoge mate afhankelijk van de staat van onze hersenen. »»


» Lees meer blogs op Artsennet


-- Advertenties -- 

--  Einde advertenties -- 


Deelnemende sites

Voor deze site(s) bent u ingelogd