U bent nu hier:

Artsennet krijgt HON-code certificaat

De portalwebsite Artsennet heeft de HON-certificaat gekregen. The Health On the Net-Foundation heeft Artsennet vrijdagnacht gecertificeerd voor betrouwbaarheid en relevantie.

De zogeheten Certificate of compliance with the Code of Conduct HONcode is vrijdagnacht afgegeven. De Health on the Net-Foundation (HON) geeft certificaten af aan websites die relevante en betrouwbare medische informatie bieden op internet.

Health On the Net

De non-gouvernementele Health On the Net Foundation is in 1995 opgericht om gezondheidsinformatie voor patiënten, zorgprofessionals en het algemene publiek te verspreiden en de toegang tot recente en meest relevante medische informatie via internet te faciliteren.  Momenteel zijn 7.300 gecertificeerde websites in 102 landen.

Initiatiefnemers van HON zijn onder meer The World Health organisation (WHO), International telecommunication Union (ITU), The European Laboratory for Particle Physics (CERN), de Europese Commissie, de National Library of Medicine en de G7-Global Healthcare Applications Project.

HON-certificaat

This website is certified by Health On the Net Foundation. Click to verify. This site complies with the HONcode standard for trustworthy health information:
verify here.

Het HON-certificaat is een ethische standaard voor de kwaliteit van gezondheidsinformatie. Dit wordt verdiend als de sitemanagers een set richtlijnen voor het bieden van relevante en kwalitatieve informatie kunnen borgen.  

Waardering

Hoofd Artsennet Karin Oost ziet de certificering als een blijk van waardering voor het werk van Artsennet. 'Artsennet heeft het doel om artsen snel en makkelijk toegang te geven tot relevante vakinformatie. Het certificaat bevestigt dat Artsennet een relevant netwerk is dat artsen ondersteunt in hun vak.'
Search only trustworthy HONcode health websites:Meer persberichten van Artsennet:

Datum   Titel

Laatst gewijzigd: 9 maart 2012

Er zijn nog geen reacties bij dit bericht. Ziet u geen reactieformulier?

Nieuwste blog op Artsennet

    Arbeidsvitaminen

    Arbeidsvitaminen Liedjes waarin de risico’s van werk voor de gezondheid en de kans op beroepsziekten worden bezongen zijn talrijk. Van het omgekeerde, de positieve invloed op en het belang van werk voor de gezondheid, zijn veel minder liedjes. »»


» Lees meer blogs op Artsennet


-- Advertenties -- 

--  Einde advertenties -- 


Nieuwste reacties op Artsennet

Deelnemende sites

Voor deze site(s) bent u ingelogd