U bent nu hier:

Integratie

Internet biedt artsen ongekende mogelijkheden, met name op het gebied van social media. Samenwerken. Kennis halen. Kennis verspreiden. Beter worden als arts. Alles kan. Met welk probleem je als arts ook te maken hebt: altijd is er ergens ter wereld wel een collega te vinden die je kan helpen. Maar is het nog praktisch? Of schieten social media mogelijkheden hun doel voorbij?

Twee jaar geleden wilde Artsennet een social network opzetten voor artsen. Waarom? Omdat ik – zelf geen arts, maar altijd wel had willen zijn – me kan voorstellen dat een arts alleen niet alles kan weten, maar veel artsen samen de kennis in pacht hebben en patiënten beter kunnen maken.

Tijdens het vooronderzoek zagen we op LinkedIn negen groepen voor artsen met elk een tot vier leden. Er lag een gat in de markt. Nu twee jaar later zit LinkedIn vol met community’s voor artsen, start menig medische organisatie en ziekenhuis een eigen social network en zijn er tig algemene social networks waar artsen terecht kunnen. Geweldig? Jazeker. Praktisch? Allerminst: waar moet je beginnen? Wat moet je weten? En wat was ook al weer het wachtwoord voor site x en site y en netwerk q?

Waarom toch die versnippering?

Social media brengt artsen samen, maar drijft ze tegelijkertijd uiteen. Een vreemde paradox.

Een volgende stap in online samenwerking, kennis delen en halen is connecten. Integratie. Om die reden ziet Artsennet af van het starten van een eigen social network. In plaats daarvan faciliteren we bestaande netwerken. De koppeling met het inlogaccount van Artsennet aan die van MijnZorgnet bijvoorbeeld. Bundeling van krachten. Integratie van netwerken leidt tot ongekende mogelijkheden die vindbaar zijn.

Karin Oost


Meer over social media:

Datum   Titel
24-03-2015   Dokter door de knieën
11-03-2015   Boek: Social media in zorg en welzijn
05-11-2014   Erbudak moet Slotervaart tonnen terugbetalen
13-10-2014   Patiënten vrezen nieuwe beelddiensten artsen
18-08-2014   Cardiologen lanceren ‘schoon’ patiëntenforum

Er zijn nog geen reacties bij dit bericht. Ziet u geen reactieformulier?


-- Advertenties -- 

--  Einde advertenties -- 


Magazine TEDx

Tijdens TEDx is het TEDxMaastricht Magazine uitgedeeld. Bekijk hem nu ook online.

Deelnemende sites

Voor deze site(s) bent u ingelogd