U bent nu hier:

Richtlijnen

Artsennet pretendeert een overzicht te bieden van alle richtlijnen en protocollen voor artsen in Nederland. Op dit moment staan er meer dan 1200 richtlijnen, protocollen, standaarden, leidraden en consensusbijeenkomsten online.

In de rubriek Richtlijnen en protocollen vindt u verwijzingen naar richtlijnen, protocollen, standaarden, leidraden en consensusbijeenkomsten van diverse gezaghebbende organisaties, zoals wetenschappelijke verenigingen van artsen.

Openbaar

Dit zijn landelijk geldende, vakinhoudelijke aanbevelingen voor optimale zorg voor een patiënt, bedoeld om artsen (en andere zorgverleners) te ondersteunen bij hun besluitvorming. De rubriek is voor iedereen toegankelijk.

De praktijk wijst uit dat veel artsen dit overzicht wat Artsennet biedt dagelijks gebruiken in hun vak.

Vermelding

Van elke richtlijn, protocol, standaard en consensusbijeenkomst worden op Artsennet de titel, datum en enkele trefwoorden vermeld. De trefwoorden zijn toegekend door een arts en zijn zeker geen samenvatting.

Hoe kunt u zoeken?

U kunt zoeken naar een richtlijn, protocol, standaard of consensusbijeenkomst via het overzicht van de organisaties, per discpline of via de zoekmachine op de beginpagina.

Zoeken in de Richtlijnen

In deze rubriek vindt u een speciale zoekfunctie om alleen binnen de richtlijnen te zoeken. Nadat u een trefwoord hebt ingevuld, krijgt u een lijst met zoekresultaten te zien. Via een link kunt u doorklikken naar meer informatie en vanaf die pagina kunt u klikken op de richtlijn, protocol en/of standaard op de website van de desbetreffende organisatie.

Wanneer de documenten niet digitaal beschikbaar zijn, wordt u verwezen naar de contactpagina/bestelformulier van de desbeteffende organisatie. Sommige richtlijnen zijn helaas alleen toegankelijk voor leden van desbetreffende organisatie.

Zoektips:

    * In de zoekmachine kunnen een of meerdere trefwoorden ingevuld worden.

    * Vul een deel van een woord in met daarachter een * De zoekmachine toont dan resultaten met samenstellingen die beginnen met de zoekterm. Voorbeeld: 'infectie*' toont als resultaat 'infectie', maar ook 'infectiepreventie' etc. Scroll naar beneden voor de resultaten.

Trefwoorden

De trefwoorden vormen een selectie van een aantal woorden die als eerste -welhaast intuïtief- in de gedachte van een praktiserende arts zouden kunnen komen bij het zoeken naar informatie over het probleem waarmee een patiënt zich aandient.

Zelfs oude, maar nog veelvuldige gebruikte spellingen, zijn soms opgenomen. Alle woorden uit de titel van de richtlijn worden door de zoekmachine herkend en zijn daarom níet in het rijtje trefwoorden opgenomen.


Zoeken in de richtlijnen

Snel een richtlijn vinden? Gebruik de speciale zoekfunctie om te zoeken in (concept) richtlijnen, protocollen en standaarden.


-- Advertenties -- 

--  Einde advertenties -- 


Deelnemende sites

Voor deze site(s) bent u ingelogd