U bent nu hier:

App 'Moet ik naar de dokter?' wint Health app award 2013

De app 'Moet ik naar de dokter?' heeft zowel de juryprijs als de publieksprijs voor de Health app award 2013 in de wacht gesleept. Daarnaast heeft de jury een aanmoedigingsprijs uitgereikt aan OWise borstkanker.

De Health app award 2013 is uitgereikt tijdens het congres Apps4Health van MedicalPHIT, op 19 juni in Eindhoven. De winnaars ontvingen hun glasgeblazen bokalen uit handen van Erich Taubert en Marcel Bekkenk, de winnaars van vorig jaar.


Winnaars

'We zijn er heel erg blij mee. Ik hoop dat dit een stimulans is, ook voor de toekomst', aldus winnaar Gert-Jo van Doornik, directeur huisartsenpost Apeldoorn ontwikkelaar van Moet ik naar de dokter?.  De app Moet ik naar de dokter? adviseert patiënten op basis van antwoorden op gerichte vragen of zij naar de huisarts moeten.

Aanmoedigingsprijs

De jury van de Health app award heeft dit jaar voor het eerst een aanmoedigingsprijs uitgereikt. Die gaat naar OWise borstkanker, een app waarmee borstkankerpatiënten kunnen bijhouden hoe ze zich voelen en hoe ze op behandelingen reageren. 'Ik waardeer het enorm dat de jury een prijs voor jonge apps uitreikt', reageert Anne Bruinvels ontwikkelaar van OWise.

Genomineerden

Twee weken geleden heeft de jury tien apps genomineerd voor de publieksprijs. Die lijst kwam mede tot stand dankzij de vele beoordelingen van artsen, andere zorgverleners en patiënten op Artsennet.nl. De tien genomineerde apps waren:

Health app award

De Health app award 2013 is een initiatief van Artsennet en MedicalPHIT. Artsennet is de grootste onafhankelijke medische portal in Nederland. In 2011 is Artsennet gestart met het verzamelen van diverse medische apps die artsen kunnen reviewen. MedicalPHIT is een onafhankelijk adviesbureau voor IT in de zorg organisator van het Apps4Healthcongres.

Liveblog en Twitter

Artsennet hield tijdens het congres een liveblog bij. Hierop kunt u alles teruglezen over de uitreiking. Op Twitter wordt nog druk nagepraat onder #HAPP13.

**********  EINDE PERSBERICHT  *************

Noot voor de redactie

Voor meer informatie over de Health app award 2013 en het congres Apps4Health kunt u contact opnemen met:

Health app award Apps4Health
Karin Oost Hans Mekenkamp
Hoofd Artsennet Partner MedicalPHIT
030 28 23 785 030 82 00 070
06 57 54 71 06 06 22 95 84 22Laatst gewijzigd: 26 juni 2013

Er zijn nog geen reacties bij dit bericht. Ziet u geen reactieformulier?

Nieuwste blog op Artsennet

    Zijn psychische aandoeningen hersenziektes?

    Zijn psychische aandoeningen hersenziektes? Paganini was een virtuoos violist, maar de kwaliteit van zijn muziek hing mede af van de kwaliteit van de viool. Zo is ook de muziek die wij voortbrengen, ons gedrag en onze beleving, in hoge mate afhankelijk van de staat van onze hersenen. »»


» Lees meer blogs op Artsennet


-- Advertenties -- 

--  Einde advertenties -- 


Deelnemende sites

Voor deze site(s) bent u ingelogd