U bent nu hier:

EénVandaag over chronische vermoeidheid

Wat is de oorzaak van de vermoeidheidsziekte ME/cvs, en hoe is het te behandelen? Onderzoekers spreken elkaar tegen. De een raadt antibiotica en antivirale middelen aan, de ander gedragstherapie.

Veroorzaakt een virus chronische vermoeidheid? Volgens de artsen van het het Nederlandse UMC St. Radboud niet. Amerikaanse onderzoekers beweren juist van wel. Wie moeten we geloven?

Vermoeidheidsziekte ME, virus of tussen de oren?

Bron: EénVandaag

Nieuwste uitzendingen in Medisch op tv

Datum Titel
14-01-2014   CNV wil stelselwijziging positie bedrijfsarts
09-01-2014   Artsen verdeeld over darmkankerscreening
06-01-2014   'De dood is een omkeerbaar proces'
20-12-2013   'Hormoonverstorende stoffen gevaarlijk voor baby'
17-12-2013   Hans Clevers licht bekroond onderzoek toe


-- Advertenties -- 

--  Einde advertenties -- 


Meest bekeken uitzendingen

  NVVE: haal zelfdodingspil in België

  NVVE: haal zelfdodingspil in België De Nederlandse Vereniging voor een Vrijwillig Levenseinde (NVVE) adviseert patiënten met een euthanasievraag om naar België uit te wijken voor zelfdodingspillen. Daar zijn dergelijke middelen met een leugen vrij makkelijk te bemachtigen. »»


  Hoogleraren kritisch over werking Souvenaid

  Hoogleraren kritisch over werking Souvenaid De medische voeding Souvenaid zou mensen met beginnende alzheimer helpen. Hoogleraren Rien Vermeulen en Martijn Katan zijn kritisch over de onderzoeken naar het dankje. Tv-programma Radar spreekt met de hoogleraren. »»


  Neurochirurg: er is meer na de dood

  Neurochirurg: er is meer na de dood Na een coma van zeven dagen wist neurochirurg Eben Alexander zeker dat er meer is na de dood. Zijn ervaringen heeft hij beschreven in de bestselling 'Na dit leven'. Hij licht ze toe in Schepper & Co aan Tafel. »»


» Alle uitzendingen


Deelnemende sites

Voor deze site(s) bent u ingelogd