U bent nu hier:

VRE-bacterie gevonden in Maasstad Ziekenhuis

In het Maasstad Ziekenhuis in Rotterdam is bij twaalf patiënten de multiresistente VRE-bacterie aangetroffen. Het Maasstad is het zesde ziekenhuis in korte tijd waar patiënten besmet raken met VRE.

Dat meldt de NOS. Sinds 12 april werden ook het MC Zuiderzee in Lelystad, het Slingeland Ziekenhuis in Doetinchem, de locaties Oudenrijn en Nieuwegein van het St Antonius Ziekenhuis en het Canisius Wilhelmina Ziekenhuis in Nijmegen al getroffen door een uitbraak van VRE.

Omdat er in korte tijd ongewoon veel ziekenhuizen te maken hebben gekregen met een uitbraak van VRE, komt er volgende week bij het RIVM een deskundigenberaad bijeen.

Geleerd van vorig jaar

Het Maasstad Ziekenhuis heeft 450 oud-patiënten opgeroepen om mee te werken aan een contactonderzoek. Het Maasstad Ziekenhuis zegt bij de aanpak van de besmetting veel te hebben geleerd van vorig jaar. Toen werd er slecht opgetreden bij een uitbraak van Klebsiella, ook een darmbacterie.

Enterokok

VRE is de afkorting van Vancomycine Resistente Enterokok. Deze darmbacterie is niet meer gevoelig voor antibiotica. Infecties met de VRE-bacterie zijn daardoor moeilijk te bestrijden. De resistente darmbacterie is voor gezonde mensen niet ziekmakend.

Details van deze uitzending

Programma NOS Journaal
Datum en tijd 31 mei 2012, 20:00 uur
Zender Nederland 1
Omroep NOS

Bron: NOS Journaal


Meer over Maasstad Ziekenhuis:

Datum   Titel
28-07-2011 Anesthesioloog Klein verlaat Maasstad

Hieronder ziet u de reacties op dit bericht. Plaats ook uw reactie! Ziet u geen reactieformulier? (1)

"Zolangzamerhand wordt het eens tijd om de maffiose praktijken in de intensieve veehouderij, i.h.b. De pluimvee sector te zuiveren van "ongedierte". Als we doorblijven gaan met de praktijk van AMGB's in de veevoederij dan is het wachten op de eerste Grote Uitbraak. Dan is Leiden in last en iedereen zal zich afvragen hoe het zover heeft kunnen komen. Weer een mooi voorbeeld hoe de Overheid faalt en geen verantwoordelijkheid neemt."

P.T.H. Langendijk, Orthopedisch Chirurg, LEIDEN - 03-06-2012 12:59

Nieuwste uitzendingen in Medisch op tv

Datum Titel
14-01-2014   CNV wil stelselwijziging positie bedrijfsarts
09-01-2014   Artsen verdeeld over darmkankerscreening
06-01-2014   'De dood is een omkeerbaar proces'
20-12-2013   'Hormoonverstorende stoffen gevaarlijk voor baby'
17-12-2013   Hans Clevers licht bekroond onderzoek toe


-- Advertenties -- 

--  Einde advertenties -- 


Meest bekeken uitzendingen

  Stress in zwangerschap heeft gevolgen voor kind

  Stress in zwangerschap heeft gevolgen voor kind Kinderen van moeders die in de zwangerschap zijn blootgesteld aan angst, stress en trauma's hebben later meer kans op gedragsproblemen als depressie en ADHD. »»


  Nieuwe film Boudewijn Chabot over zelfdoding

  Nieuwe film Boudewijn Chabot over zelfdoding Psychiater Boudewijn Chabot heeft een nieuwe film gemaakt over hulp bij zelfdoding. In 'Sterven in eigen regie' vertellen ooggetuigen hoe hun naasten stierven met hun hulp. »»


  NVVE: haal zelfdodingspil in België

  NVVE: haal zelfdodingspil in België De Nederlandse Vereniging voor een Vrijwillig Levenseinde (NVVE) adviseert patiënten met een euthanasievraag om naar België uit te wijken voor zelfdodingspillen. Daar zijn dergelijke middelen met een leugen vrij makkelijk te bemachtigen. »»


» Alle uitzendingen


Deelnemende sites

Voor deze site(s) bent u ingelogd