U bent nu hier:

Nieuwe regeling voor chronisch zieken, gehandicapten en ouderen

Chronisch zieken, gehandicapten en ouderen krijgen vanaf 1 januari automatisch een vergoeding voor extra kosten die zij maken vanwege hun beperking of handicap. Dat staat in de nieuwe wet tegemoetkoming chronisch zieken en gehandicapten (Wtcg).


Met de Wtcg vervalt de regeling buitengewone uitgaven van de Belastingdienst. Deze regeling kan dit jaar voor het laatst worden gebruikt bij de aangifte inkomstenbelasting 2008. Veel chronisch zieken en gehandicapten bleken geen gebruik van deze regeling te maken. Zij kregen dus geen geld terug, terwijl zij daar wel voor in aanmerking kwamen. Tegelijk liepen de kosten van de regeling elk jaar op. Dat komt vooral doordat steeds meer mensen gebruikmaken van de regeling voor steeds meer algemene kosten, zoals die voor een bril, begrafenis of crematie.

Er zijn nog geen reacties bij dit bericht. Ziet u geen reactieformulier?

Populaire berichten

Datum   Titel


-- Advertenties -- 

--  Einde advertenties -- 


Nieuwste reacties op Artsennet

  Minister voor Preventie gezocht

  Reactie: 'NB e-mailadres is veranderd! Het CHD-adres bestaat niet meer. Goede e-mailadres: PAdeGenestet@gmail.com'  »»


  Griekse George

  Reactie: 'Ja, leuke vent, die George. Zoals veel Grieken vrolijk, lachend, stoïcijns en altijd vriendelijk voor z'n klanten. Het i...'  »»


  Welkom in mijn zenpraktijk

  Deze reactie is beschikbaar als u bent ingelogd.
  Inloggen
  Reactie: 'Dromen bestaan! Ik ben HAIO maar dit inspireert me...'  »»


  Saint Emilion Grand Cru

  Reactie: 'Zo voelt en zo is het; heel goed verwoord, Sander! Dit verslag is een "must" voor iedereen die hiermee te maken krijgt....'  »»


  Tekort aan doktersassistenten in huisartsenzorg

  Reactie: 'Ik vind het heel bijzonder, als erkend leerbedrijf men zelden of nooit een studente doktersassistente aanbied. De dames ...'  »»


Deelnemende sites

Voor deze site(s) bent u ingelogd