U bent nu hier:

Nieuwe regeling voor chronisch zieken, gehandicapten en ouderen

Chronisch zieken, gehandicapten en ouderen krijgen vanaf 1 januari automatisch een vergoeding voor extra kosten die zij maken vanwege hun beperking of handicap. Dat staat in de nieuwe wet tegemoetkoming chronisch zieken en gehandicapten (Wtcg).


Met de Wtcg vervalt de regeling buitengewone uitgaven van de Belastingdienst. Deze regeling kan dit jaar voor het laatst worden gebruikt bij de aangifte inkomstenbelasting 2008. Veel chronisch zieken en gehandicapten bleken geen gebruik van deze regeling te maken. Zij kregen dus geen geld terug, terwijl zij daar wel voor in aanmerking kwamen. Tegelijk liepen de kosten van de regeling elk jaar op. Dat komt vooral doordat steeds meer mensen gebruikmaken van de regeling voor steeds meer algemene kosten, zoals die voor een bril, begrafenis of crematie.

Er zijn nog geen reacties bij dit bericht. Ziet u geen reactieformulier?

Populaire berichten

Datum   Titel


-- Advertenties -- 

--  Einde advertenties -- 


Nieuwste reacties op Artsennet

  Saint Emilion Grand Cru

  Reactie: 'Indrukwekkend, zowel qua verhaal als reacties. Ik ben blij dat er zoveel artsen zijn die zich zo inleven in de problemat...'  »»


  Integrative Medicine, evidence en werkingsmechanisme

  Reactie: 'Geachte collega Leclercq, Numbers needed to treat (NTT) kun je niet vaststellen voor een vorm van geneeskunde, zoals re...'  »»


  Haal de muur neer!

  Reactie: 'Beste Marcel, Zijn er al resultaten van de bovengenoemde pilot? Ik vind het een interessant thema, hoe de samenwerking ...'  »»


  Meer experimenteel onderzoek voor ALS

  Reactie: 'Ik heb ook de uitzending van Pauw en Witteman gevolgd. Ik weet niet of het aan de uitzending lag, maar de missing link i...'  »»


  Arbeidsvitaminen

  Reactie: 'Ice cream man ring your bell ! Over het werk van een ijsverkoper - ice cream man - van Jonathan Richman - dit is de liv...'  »»


Deelnemende sites

Voor deze site(s) bent u ingelogd