U bent nu hier:

Afwijking in angiogenese geeft sneller klachten

Aangeboren afwijkingen in de aanleg van bloedvaten zouden pas op latere leeftijd klachten geven, omdat de vaten langzaam groeien. Dat is niet altijd zo, stelt promovenda Ludovica Jorna. Bij een deel van de afwijkingen vormen zich nieuwe, kleine bloedvaten waardoor de afwijkende groei sneller gaat.

De nieuwe vaten worden vaak gevormd in de afwijkingen waar het bloed snel stroomt door aanwezigheid van fistels tussen slagaders en aders, laat Jorna zien.

Kleine bloedvaten

Een toename van kleine bloedvaten was tot nu toe bekend bij zeer jonge patiënten met een goedaardige woekering van de vaten. Zij worden met succes behandeld met medicijnen. Mogelijk kunnen die middelen ook worden toegepast bij kinderen met snelgroeiende aangeboren afwijkingen in de aanleg van de bloedvaten.

Proefschrift

Ludovica Jorna promoveerde 23 mei op haar proefschrift 'Angiogenesis in congenital vascular malformations: A dynamic view on a static lesion'

Bron: Universiteit van Amsterdam


Meer over bloedvaten:

Datum   Titel
02-04-2014 Tegen Ebola helpt alleen strenge hygiëne
19-12-2013 Enkele of dubbele remming van de trombocytenaggregatie bij langdurige preventie na herseninfarct of TIA
03-12-2013 Infecties hart en bloedvaten beter op te sporen
15-10-2013 Van wasmodel tot kunststofmodel
31-07-2013 Schommeling bloeddruk ongunstig voor het brein

Er zijn nog geen reacties bij dit bericht. Ziet u geen reactieformulier?

Populaire berichten

Datum   Titel


-- Advertenties -- 

--  Einde advertenties -- 


Nieuwste reacties op Artsennet

  Saint Emilion Grand Cru

  Reactie: 'Indrukwekkend, zowel qua verhaal als reacties. Ik ben blij dat er zoveel artsen zijn die zich zo inleven in de problemat...'  »»


  Integrative Medicine, evidence en werkingsmechanisme

  Reactie: 'Geachte collega Leclercq, Numbers needed to treat (NTT) kun je niet vaststellen voor een vorm van geneeskunde, zoals re...'  »»


  Haal de muur neer!

  Reactie: 'Beste Marcel, Zijn er al resultaten van de bovengenoemde pilot? Ik vind het een interessant thema, hoe de samenwerking ...'  »»


  Meer experimenteel onderzoek voor ALS

  Reactie: 'Ik heb ook de uitzending van Pauw en Witteman gevolgd. Ik weet niet of het aan de uitzending lag, maar de missing link i...'  »»


  Arbeidsvitaminen

  Reactie: 'Ice cream man ring your bell ! Over het werk van een ijsverkoper - ice cream man - van Jonathan Richman - dit is de liv...'  »»


Deelnemende sites

Voor deze site(s) bent u ingelogd