U bent nu hier:

Ontregeling zuurstofvoorziening in beeld

Bij patiënten die een hartoperatie ondergaan met een hart-longmachine (on-pump) zorgt verminderde zuurstofafgifte voor beperkte zuurstofvoorziening van het tongweefsel.

Dit concludeert promovendus Bektaş Atasever uit onderzoek naar de functie van de haarvaten bij on-pump- en off-pumppatiënten.

Oorzaak

Als verklaring noemt Atasever bloedverdunning door gebruik van de hart-longmachine tijdens hartklep- of bypassoperaties.

In off-pumppatiënten is de zuurstofvoorziening van het tongweefsel en de hersenen beperkt door verminderde zuurstoftoevoercapaciteit. Dit wordt veroorzaakt door het positioneren van het kloppend hart tijdens bypassoperaties.

Zuurstofvoorziening

De zuurstofvoorziening in weefsels kan op verschillende manieren worden ontregeld. Atasever bracht deze manieren in beeld met een handmicroscoop onder de tong in combinatie met zuurstofmetingen van tongweefsel en hersenen.

Proefschrift

Bektaş Atasever verdedigde zijn proefschrift 'The Microcirculator Response during Cardiac Surgery' op 24 april aan de Universiteit van Amsterdam.

Bron: Universiteit van Amsterdam


Meer over het hart:

Datum   Titel
17-12-2014 Met hart en ziel
15-10-2014 Oncologisch casemanager komt ook aan huis
08-10-2014 Arts en patiënt vormen hart van de zorg
24-09-2014 Tv: How to mend a broken heart
30-06-2014 www.schiffmegared.nl

Er zijn nog geen reacties bij dit bericht. Ziet u geen reactieformulier?

Populaire berichten

Datum   Titel


-- Advertenties -- 

--  Einde advertenties -- 


Nieuwste reacties op Artsennet

Deelnemende sites

Voor deze site(s) bent u ingelogd