U bent nu hier:

Minder kunstverlossingen na analyse foetale ECG

Gebruik van ST-analyse van het foetale ECG tijdens de bevalling geeft geen reductie van foetaal zuurstoftekort. Het vermindert wel het aantal benodigde kunstverlossingen, blijkt uit promotieonderzoek van Jeroen Becker.

Ook het aantal benodigde microbloedonderzoeken kan met ST-analyse van het foetale ECG fors gereduceerd worden. Daarbij wordt tijdens de bevalling een druppel bloed van het ongeboren kind onderzocht op zuurstoftekort.

Proefschrift

Jeroen Becker promoveerde 20 maart op zijn proefschrift 'ST analysis of the fetal ECG: towards evidence based fetal surveillance'.

Bron: Universiteit Utrecht


Meer over bevallingen:

Datum   Titel
10-01-2014 Ne me quitte pas
17-12-2013 ‘Ik ken u ergens van’
20-11-2013 Ouders hadden toch keizersnede gewild
17-10-2013 Wachten bij gebroken vliezen beter dan bevalling inleiden
10-10-2013 Blog Myrthe - Co-mama

Er zijn nog geen reacties bij dit bericht. Ziet u geen reactieformulier?

Populaire berichten

Datum   Titel


-- Advertenties -- 

--  Einde advertenties -- 


Nieuwste reacties op Artsennet

  Saint Emilion Grand Cru

  Reactie: 'Indrukwekkend, zowel qua verhaal als reacties. Ik ben blij dat er zoveel artsen zijn die zich zo inleven in de problemat...'  »»


  Integrative Medicine, evidence en werkingsmechanisme

  Reactie: 'Geachte collega Leclercq, Numbers needed to treat (NTT) kun je niet vaststellen voor een vorm van geneeskunde, zoals re...'  »»


  Haal de muur neer!

  Reactie: 'Beste Marcel, Zijn er al resultaten van de bovengenoemde pilot? Ik vind het een interessant thema, hoe de samenwerking ...'  »»


  Meer experimenteel onderzoek voor ALS

  Reactie: 'Ik heb ook de uitzending van Pauw en Witteman gevolgd. Ik weet niet of het aan de uitzending lag, maar de missing link i...'  »»


  Arbeidsvitaminen

  Reactie: 'Ice cream man ring your bell ! Over het werk van een ijsverkoper - ice cream man - van Jonathan Richman - dit is de liv...'  »»


Deelnemende sites

Voor deze site(s) bent u ingelogd