U bent nu hier:

Dragers MRSA niet alleen in ziekenhuis

MRSA-dragerschap komt niet alleen in het ziekenhuis voor, maar ook frequent bij varkenshouders en dierenartsen. Bij hen komt het zelfs vaker voor dan bij mensen uit een buitenlands ziekenhuis. Dat blijkt uit promotieonderzoek van Mireille Wulf.

Het Nederlandse search-and-destroy beleid is mede door dit onderzoek aangepast en heeft grote gevolgen voor ziekenhuizen in landelijk gebied. Zij worden vaker geconfronteerd met MRSA-positieve patiënten, zowel wat betreft dragerschap als infecties. Dit leidt tot kostenverhogingen en medisch-ethische dilemma's.

Multiresistent

Veegerelateerde MRSA verschilt van gewone MRSA, is lastiger te typeren, vaak multiresistent en beschikt over unieke resistentiegenen, bijvoorbeeld voor zware metalen. De opkomst van veegerelateerde MRSA moet volgens Wulf dan ook vooral in de context van een groter probleem worden gezien, namelijk dat van de antibioticaresistentie.

Proefschrift

Mireille Wulf promoveert 22 maart op haar proefschrift 'Epidemiology of livestock-associated Methicillin resistant'.

» Dossier MRSA-bacterie

Bron: Radboud Universiteit Nijmegen


Meer over :

Datum   Titel
27-11-2013 Smartphone bron van ziekenhuisinfecties
26-10-2013 Weer hard bewijs voor belang handen wassen
15-10-2013 Eiwit valt MRSA-bacterie aan
12-06-2013 ‘Bestrijd MRSA bij alle ic-patiënten’
02-05-2013 Verband tussen MRSA en vlees eten ontdekt

Er zijn nog geen reacties bij dit bericht. Ziet u geen reactieformulier?

Populaire berichten

Datum   Titel


-- Advertenties -- 

--  Einde advertenties -- 


Nieuwste reacties op Artsennet

  Saint Emilion Grand Cru

  Reactie: 'Indrukwekkend, zowel qua verhaal als reacties. Ik ben blij dat er zoveel artsen zijn die zich zo inleven in de problemat...'  »»


  Integrative Medicine, evidence en werkingsmechanisme

  Reactie: 'Geachte collega Leclercq, Numbers needed to treat (NTT) kun je niet vaststellen voor een vorm van geneeskunde, zoals re...'  »»


  Haal de muur neer!

  Reactie: 'Beste Marcel, Zijn er al resultaten van de bovengenoemde pilot? Ik vind het een interessant thema, hoe de samenwerking ...'  »»


  Meer experimenteel onderzoek voor ALS

  Reactie: 'Ik heb ook de uitzending van Pauw en Witteman gevolgd. Ik weet niet of het aan de uitzending lag, maar de missing link i...'  »»


  Arbeidsvitaminen

  Reactie: 'Ice cream man ring your bell ! Over het werk van een ijsverkoper - ice cream man - van Jonathan Richman - dit is de liv...'  »»


Deelnemende sites

Voor deze site(s) bent u ingelogd